ponedjeljak, 22. travnja 2013.

Trogirportal

Sastalo se Vijeće za prevenciju Grada Trogira
 
Provođenje ankete među građanima o njihovoj sigurnosti na području grada Trogira, postavljanje video nadzora na nekoliko gradskih lokacija te priprema za ovogodišnju turističku sezonu bile su središnje teme o kojima je raspravljalo Vijeće za prevenciju koje djeluje pri Gradu Trogiru.

Načelnik Policijske postaje Trogir, Marko Doljanin, kazao je kako su u tijeku pripreme za provođenje spomenute ankete čiji cilj je utvrditi što najviše tišti stanovnike Trogira te detektirati probleme kako bi se radilo na njihovoj prevenciji. Rečeno je kako će se video nadzor postaviti u neposrednoj blizini osnovnih i srednjih škola te sportske dvorane, na rivi, Čiovskom mostu, ali i na Pantanu. Na taj način lakše će se moći otkriti počinitelji nekih kaznenih djela ili prekršaja u prometu. No, to neće značiti kako želimo ograničiti slobodu kretanja našim sugrađanima, kazao je Frane Žižak pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i društvene djelatnosti.

Da se video nadzor pokazao učinkovit potvrdio je i načelnik Doljanin. Projekt postavljanja toga nadzora bit će gotov za dvadesetak dana nakon čega će se krenuti u realizaciju.U raspravi oko priprema za predstojeću turističku sezonu otvorili su se ključni problemi koji s godinama pojavljuju, a to su prometne gužve i regulacija prometa, buka koju stvaraju neki kafići na gradskoj rivi i na području Lučice na Čiovu. No, ravnateljica O.Š.“Petar Berislavić“ Gordana Cvitanović ukazala je na još jedan problem koji se javlja s početkom sezone. Radi se o štekatima ispred te škole koji gotovo da onemogućavaju ulaz  učenicima zbog čega se roditelji žale.

Štekati su i ispred i iza škole pa djeca nemaju prostor gdje bi za vrijeme odmora prošetali, rekla je Cvitanović. Dodala je kako joj se čini da se iz godine u godinu štekati postavljaju sve ranije. Ove godine će se početi postavljati oko Uskrsa, rekla je zamjenica gradonačelnika Vedrana Zelalija, i podsjetila kako štekati ispred škole neće zahvatiti cijelu površinu već samo dio. Nažalost, mi imamo veliku volju oko uvođenja reda glede štekata, ali Županija ugostiteljima izdaje rješenja da mogu imati štekat i Gradu su naprosto „vezane“ ruke, istaknuo je predsjednik Vijeća Pere Maravić.

Dogradonačelnica Zelalija vjeruje u dobru suradnju s policijom i učinkovitost u rješavanju problema u prometu i buke ovo ljeto. Ravnatelj O.Š.“Majstor  Radovan“ Vilko Stojan apelirao je na policiju da poduzme određene korake  kako bi se spriječilo zaustavljanje vozila ispred njegove škole. Naime, roditelji djecu iskrcavaju točno ispred ulaza u dvorište škole što dovodi do prometnih gužvi, a i opasno je za učenike koji tu prolaze. Na roditeljskom sastanku upozorio je rekao je roditelje da to ne rade. Drugi veliki problem kojega je iznio je konzumiranje alkohola pokraj škole i to najviše vikendom kada se mladež tamo sastaje. Zamolio je načelnika Doljanina da i na tome porade.

I na koncu zaključeno je kako će se osigurati parking za školski autobus koji dovozi djecu iz Planog na parkiralištu pokraj sportske dvorane, jer je ustvrdio je Stojan, i to bio veliki problem.

Nema komentara:

Objavi komentar